Tips om je huis groter te laten lijken

Iedereen wil natuurlijk een mooi groot huis. Een groot huis lijkt vaak makkelijker in te richten dan een kleiner huis. Wij zijn van mening dat je ook met een kleinere ruimte je huis sfeervol kan inrichten. Er zijn een aantal trucjes om je kamer of huis optisch groter te maken zonder dat je hoeft te verhuizen. Ben jij op zoek naar een compleet nieuwe inrichting of wil je subtiel wat dingen veranderen? Wij geven je vandaag vier tips om je huis weer nieuw leven in te blazen.  

Gebruiken lichte kleuren 

Kleuren hebben een flink effect op de grootte van een ruimte. Wit laat de ruimte groter lijken, terwijl zwart het tegenovergestelde effect heeft. Past wit niet bij je inrichting of ben je een kleurrijker type? Dan kun je ook voor andere lichte tinten gaan zoals beige of geel. Alle lichte kleuren reflecteren licht en zorgen voor een grotere oogopslag. Wil je meteen de volledige kamer aanpakken? Verf of behang je plafond in een leuke print. Wanneer de aandacht naar het plafond wordt getrokken voelt de kamer groter.  

Ramen en deuren van glas 

Tegenwoordig is glas enorm populair. Dat is niet zo gek want het laat je huis groter lijken en heeft een luxe uitstraling. Hierbij is het belangrijk dat het glas is afgewerkt met een bijpassend kozijn. Aluminium kozijnen zijn momenteel een grote trend. Deze slanke kozijnen zorgen ervoor dat er veel licht blijft binnenkomen. Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor openslaande aluminium deuren om de kamer te verlengen.  

Een grote bank op pootjes 

Dit zal je misschien verbazen, maar je kunt het beste voor groot meubilair kiezen om een ruimte groter te laten ogen. Veel kleine meubels samen laten je kamer rommelig en vol lijken. Kies voor een groot meubelstuk waar je de aandacht op vestigt. Ook meubilair op pootjes zorgt voor optisch meer ruimte. Een grote bank op pootjes zou dus een goed begin zijn om je kamer groter te laten lijken. 

Meer is minder 

Niet alleen glas laat licht reflecteren. Je kunt hier ook spiegels voor gebruiken. Een grote spiegel aan de wand zorgt op zichzelf al voor meer ruimte. Hang je deze tegenover een raam, dan reflecteert deze ook nog eens licht. Ook grotere accessoires zoals vazen geven een luxere en ruimere uitstraling. Deze hebben dus hetzelfde effect als meubels. Veel kleine accessoires geven een rommelige en volle look.