De voor en nadelen van werken op een kantoor en thuiswerken

Door de pandemie waar we nu inzitten werken heel erg veel mensen thuis. Toch zijn er mensen die buitenshuis kunnen werken doordat ze een eigen kantoortje heeft. Allebei heeft zo zijn voordelen en de een werkt liever op kantoor dan de ander. Er zijn ook mensen die in plaats van liever op een kantoor juist liever thuis werken, maar wat vindt jij eigenlijk fijner of weet je het niet? Voor de mensen die het niet weten heb ik de voor en nadelen van allebei op een rijtje gezet, zodat je goed weet wat je fijner vindt en misschien werk je nu thuis en ga je toch denken dat je liever op een kantoor wilt werken. 

De voor en nadelen van een kantoor

Het hebben van een kantoor kan heel erg fijn zijn. Je hebt namelijk je eigen werkruimte die je ook nog zelf mag inrichten. Je kan je kantoor precies inrichten zoals jij dat wilt. Zo kan je Cradle to Cradle raamdecoratie kantoor ophangen. Vaak huur je een kantoor en staat je kantoor in een kantoren pand. In dat kantoren pand is er ook vaak een toilet en een keukentje waar je dingen op kan warmen en weg kan gooien. Ook is er vaak een koffiezetapparaat. Dit zijn natuurlijk fijne dingen om te hebben, omdat je er thuis zelf voor moet zorgen. Een voordeel van op kantoor werken ten opzichte van thuiswerken is dat je minder afleidingen hebt en dat jij je beter kan concentreren. Hierdoor krijg je meer werk gedaan en werk je effectiever. Een nadeel van een kantoor is dat het extra geld kost. Als je thuis werkt hoef je geen extra geld te betalen. Iets wat ook leuk is aan het werken op een kantoor in een kantorenpand is dat er waarschijnlijk meerdere mensen werken.

Hierdoor kom je vaker in contact met andere mensen, waardoor je minder verveeld raakt. Soms moet je er even tussenuit en met je hoofd van je werk af. Dit is thuis veel moeilijker dus is het fijn als je even met mensen in contact komt en een praatje kan maken. Als je alleen thuis werkt kan dit niet, hierdoor kan het zijn dat jij je hoofd niet goed van je werk af krijgt. Het werken op kantoor heeft dus veel voordelen. Een van de weinige nadelen kan wel een groot nadeel zijn, namelijk dat je best wel wat extra geld moet betalen.

De voor en nadelen van thuis werken

Thuiswerken brengt ook wat voordelen met zich mee. Namelijk dat er later op kan staan, omdat je geen reistijd hebt. Je hoeft alleen maar te douchen, aan te kleden, tanden te poetsen en te ontbijten en dan ben je klaar om te gaan werken. Thuis werken heeft helaas ook zijn nadelen, omdat je in een huiselijke sfeer zit en niet in een werksfeer. Hierdoor werk je misschien wat minder hard en snel en krijg je op een dag ook minder gedaan. Je hebt gelukkig geen extra kosten wat je bij een kantoor wel hebt.